Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hilary duff

Teljes név Hilary Erhard Duff
Született 1987. szeptember 28. (23 éves)
Származás Amerikai Egyesült Államok USA Houston, Texas
Pályafutás
Műfajok Pop, pop rock, electronic, dance, electro-pop
Aktív évek 1998-től-napjainkig (színésznő)
2002-től-napjainkig (énekesnő)
Hang vokál
Kiadók Hollywood Records
Buena Vista
Walt Disney Records

 

 

 

Gyerekkor [szerkesztés]

Duff a texasi Tescoban született 1987. szeptember 28-án[1], Susan Colleen (leánykori nevén Cobb), és Robert Erhart Duff második gyermekeként. Duffnak van egy nővére, Haylie Duff, aki szintúgy színész- és énekesnő. Édesanyja arra bátorította Hilaryt, hogy vegyen színi órákat Haylie mellett, minek eredményeként a két lány szerepeket nyert el különböző színházi előadásokban. Hat és nyolc évesen a Duff-testvérek balettezni kezdtek tanulni a texasi San Antonioban.[1] A testvérek fellelkesedtek a színészet, mint szakma ötletére, és végül áttelepültek anyjukkal Kaliforniába. Duff édesapja otthon maradt, hogy gondoskodjon üzleteikről.[2] Sok év meghallgatás és találkozás után a Duff-testvérek különböző tévés reklámokban szerepeltek.[3]

Televízió [szerkesztés]

Korai munkák [szerkesztés]

Az első film, amiben szerepelt, 1997-ben a True Woman c. film volt. Szintén kapott egy kisebb szerepet a "Playing by Heart" c. filmben, 1998-ban. Ugyanebben az évben megkapta Wendy, a boszorkány szerepét, a Casper és Wendy találkozása c. filmben, ahol találkozik az animációs karakterrel, Casperrel. 1999-ben kapott egy szerepet a "The Soul Collector" című filmben. Ezért a szerepért kapott egy díjat a Young Artist Awards-on. 2000-ben volt két vendégszerepe a "Daddio"-ban és a "Chicago Hope"-ban.

Lizzie McGuire [szerkesztés]

Hilary jelentkezett Lizzie McGuire szerepére, a Disney Channel egyik legsikeresebb sorozatába. A szerepet meg is kapta, 2001-ben. Lizzie egy ügyetlen, de átlagos középiskolás lány. A sorozatot 3 évig forgatták, azaz 2001-től 2004-ig tartott. Az első epizódot 2001. január 12-én adták le a Disney Channel-en. Az első részt több mint 2,5 millióan nézték meg. Ez a sorozat hozta meg Duff számára az igazi áttörést. Egy-két epizódban feltűnik pár ismerős arc is, mint például Frankie Muniz, aki Hilary volt barátja. Hilary mellett még olyan színészek szerepelnek, mint Adam Lamberg (Gordo), Robert Carradine (Sam McGuire), Hallie Todd (Jo McGuire). A sorozatból készült egy filmváltozat is, 2003-ban, ahol Hilary két karaktert is alakít. A Lizzie Mcguire Movie 42,6 millió dollár hasznot hozott már az első héten.

Egyéb projektek [szerkesztés]

2002-ben megkapta Kelly szerepét a Tinikadét c. filmben. A művészi ambíciókkal megáldott Kelly élete csak a divat körül forog. A gondtalan élet azonban véget ér, amikor édesanyja újra férjhez megy. Egyik csapás követi a másikat: hamarosan másik városba költöznek, és új iskolába kell járnia, méghozzá mostohaapja katonai akadémiájára. Kemény kiképzés vár Kellyre, aki minduntalan kimutatja, hogy nincs ínyére az új rend és az általános viselet. Stone persze mindent elkövet, hogy megfegyelmezze a makrancos lányt. A film a Disney egyik legsikeresebb filmje lett. Sikerült elérnie, hogy kapjon pár vendégszerepet híres sorozatokban. 2000 márciusában megjelenik a "Chicago Hope" c. orvosi sorozatban. 2003-ban a "George Lopez"-ben tűnik fel egy szerep erejéig. Szintén 2003-ban az American Dreams c. sorozatban szerepel nővérével, Haylie-val együtt. 2005-ben a "Joan of Arcadia" egyik részében, mint Joan osztálytársa láthatjuk. A Most Wanted turnéja alatt Mexikó-ban szerepelt az egyik szappanoperában, a "Rebelde"-ben is.

Reklámok [szerkesztés]

Hilary a saját zenéjével hódítja meg a reklám világot. A Candies reklámjában egy gazdag lányt játszik, aki magától értetődően imád shoppingolni.[4]

Nem egyszer a Barbie babákat reklámozta.[5][6][7]

Nővérével, Haylie Duff-fal együtt szerepelt az Icebreakers rágógumi reklámjában.[8]</ref>[9]

Disney nemcsak filmszerepeket oszt Hilary-nek, hanem reklámszerepeket is.[10]

2006. Massively Mini Media Player népszerűsítése az Tiger Electronics felkérésében.[11]

A 2007-ben megjelent Dignity albumán szereplő "With Love" száma szerepel a With Love parfüm reklámjában.[12]

Filmes karrier [szerkesztés]

2003-2004 [szerkesztés]

Az első filmes szerepe az "Öcsikém" című családi-akciófilmben volt. A film elég sikeres lett ahhoz, hogy egy folytatást is csináljanak, de ebben Hilary már nem szerepel. Később a Lizzie McGuire Movie-ban szerepelt, a film az egész világon nagyon sikeres lett. 2003-ban Steve Martin és Bonnie Hunt tizenkét gyereke közül játssza az egyik gyereket a Tucatjával olcsóbb című filmben. Ennek a mozinak is lett egy második része 2005-ben. A második rész közel sem lett olyan sikeres, mint az első rész. 2004-ben főszerepet kapott a Los Angeles-i tündérmese című romantikus-vígjátékban. Chad Michael Murry oldalán alakította a "modern Hamupipőkét". A film világszerte 66 068 046 dollárt keresett. Ekkor jelölték Arany Málnára a Legrosszabb színésznő kategóriában. Ugyanebben az évben szintén egy főszerepet kapott a "Sztár születik" című moziban, ahol énekelnie is kellett. Néhány kritikus dicsérte Duffot, mert az előző filmjeinél egy sokkal érettebb szerepben jelent meg. 2004-ben a Télapó nyomában című filmben Crystal szinkronhangja volt.

2005-2006 [szerkesztés]

2005-ben főszerepet kapott Heather Locklear oldalán a "Tökéletes pasi" című filmben. Ahol Heather az egyedülálló anyuka és neveli két lányát. Majd még ebben az évben elkészült a "Tucatjával olcsóbb 2" is. Ezért a szerepért is kapott egy jelölést a 2006-os Arany Málnán. 2006-ban a nővérével együtt szerepelt a "Material Girls" vagyis "Lányok a pácban" című vígjátékban. A film csupán 16 847 695 dolláros hasznot hozott és a szerepért 2 kategóriában is jelölték Arany Málnára Hilaryt és Haylie-t.

2007 [szerkesztés]

2007 elején a Duff nővérek a Foodfight! nevű számítógépes játéknak kölcsönözték a hangjukat, melynek van egy filmváltozata, amit 2008 áprilisában mutattak be. Szintén szerepelt egy filmben 2008-ban, a War Inc-ben. A filmet júliusban mutatták be nálunk. 2007 szeptemberében elkezdte forgatni legújabb filmjét, a Gretat.

2009 [szerkesztés]

Hilary Duff szerepelt a Szellemekkel suttogó egy epizódjában, de feltűnt a "Stay Cool" filmben is Chevy Chase oldalán. Lehetőséget kapott továbbá a "What Goes Up" filmben is, de a kritikusok R kategóriásnak nevezték teljesítményét. 2010-ben a "Provinces of Night" és a "The Story of Bonnie and Clyde"-ban láthatjuk viszont. 2009-ben szerepelt A pletykafészek (Gossip Girl) című sorozatban (s03e04...).

Magánélet [szerkesztés]

Hilary Duff és kedvese Mike Comrie 29 éves kanadai jéghokijátékos 2007-ben találtak egymásra. Az esküvőt 2010. augusztus 15.-én tartották Santa Barbarában,Californiában. Hilary egy Vera Wang ruhában állt az oltár elé . 100 fős vendégsereg előtt mondták ki a boldogító igen-t.Az egyik vendég azt nyilatkozta,hogy: "Ez volt a legszebb esküvő,amit valaha láttam."

hilary-duff-resimleri_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hilary-duff-hilary-duff-58650_800_600.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hilary-duff.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hilary-duff-84.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hilary_duff_20071125_342520.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hilary_duff_35.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hilary-duff-wallpaprs.jpg

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 11424
Hónap: 80
Nap: 2